Sulautettuja järjestelmiä avaimet käteen -periaatteella

Onnistunut sulautettu järjestelmä vaatii tiiviin ja tehokkaan liitynnän laitteiston ja ohjelmiston välillä. Asiantuntijamme tuntevat molemmat osa-alueet ja pystyvät siksi tarjoamaan tehokkaan ratkaisun rajoitetuilla laitteistoresursseilla.

Olemme kehittäneet useita tuotteita, joista tässä näet esimerkkejä. Sulautetut järjestelmät voit hankkia kokonaispakettina tai tilata vain asiantuntijatyötä. Tunnemme hyvin mm. seuraavat teknologiat:

  • Sulautettuun Linuxiin (esim RTAI) perustuvat teollisuus-PC:t
  • OMAP ja ARM mikrokontrollerit
  • Deeply embedded systems: esim. ATMEL ja PIC mikrokontrollerit
  • Piirilevysuunnittelu
  • DSP:ll√§ tapahtuva nopea videokuvank√§sittely
  • Kommunikointiprotokollat kuten MODBUS/RS-485

Tyypillinen toimittamamme kokonaisratkaisu on allakuvatun kaltainen, jossa laitteilta (esim. anturit, PLC tms) kerätään tellisuus-PC:lle tietoa. Teollisuus-PC:lle tietoa voidaan tallettaa ja sitä voidaan jatkoprosessoida tai analysoida tilastollisin mallein. Teollisuus-PC voi tilanteesta riippuen sisältää esimerkiksi Web-käyttöliittymän, mutta entistä enemmän tietoa siirretään ulos yrityksen muihin tietojärjestelmiin, jossa sitä voidaan hyödyntää tuotannonsuunnitteluun ja tuotekehitykseen.

 

Embedded system

 

Emergency stop tester (EST-4.0) on SFS-EN 12622 määrittämän hätäpysäytysmatkan, hätäpysäytysajan ja liikenopeuden mittaamiseen tarkoitettu laite. Työsuojeluasetuksen mukaan, työnantajan on huolehdittava siitä, että metallintyöstökoneet ovat turvallisia. Turvallisuutta valvotaan säännöllisesti tehtävin turvatarkastuksin.

Standardi SFS-EN 12622 Metallintyöstökoneet. Turvallisuus. Hydrauliset särmäyspuristimet määrittää turvallisuusnormit hydraulisille särmäyspuristimille. Monet standardin määrittämistä turvanäkökohdista voidaan todentaa silmämääräisellä tarkastuksella. Standardi sisältää myös vaatimuksia puristimen liikkuvan työosan liikenopeuksille ja maksimipysähtymismatkalle hätäpysäytystilanteessa. Näitä suureita ei pystytä selvittämään ilman siihen tarkoitettua mittalaitetta.

Laite koostuu USB-liittimellä tietokoneeseen kiinnitettävästä laitteesta, hätäpysäytyspainikkeeseen kiinnitettävästä sensorista, lineaarisesta paikkasensorista sekä PC-ohjelmasta.

 

EST  

 

Yksikkölaskurijärjestelmä koostuu langattomista, paristokäyttöisistä yksikkölaskurilaitteista ja HUB -yksiköstä. Sillä voidaan kerätä ja seurata tietoa tuotantolinjalla työskentelevän henkilön tuottamista yksiköistä. Laitteen kotelointi soveltuu vaativiinkin olosuhteisiin ja laite on helppo käsitellä ja käyttää.

 

UC

 

√Ąlykk√§it√§ laskuriyksik√∂it√§ k√§ytet√§√§n tuotantolinjalla tyntekij√§n valmistamien yksik√∂iden laskentaan. K√§ytt√§j√§ voi valita laitteesta tuotteen, jota sill√§ hetkell√§ valmistaa. LCD-n√§ytt√∂ n√§ytt√§√§ valmistettujen yksik√∂iden m√§√§r√§n.

Laskuriyksiköt liitetään HUB-yksikköön silloin, kun ne eivät ole käytössä. HUB lataa laskentayksiköiden patterit ja siirtää laskurilukemat teollisuus-PC:llä olevaan tietokantaan. Teollisuus-PC:llä on WEB-käyttöliittymä tietojen tutkimista varten. Sisäänrakennettu laturi lataa laitteiden patterit alle 5:ssä tunnissa. Yksikkölaskurilaitteet voidaan pitää jatkuvasti kiinni HUB:ssa, koska järjestelmä sisältää ylilataukselta suojaavan mekanismin. Siten laskurit ovat aina valmiita käyttöön. Yhdessä HUB:ssa voi olla kytkettynä jopa 32 laskuriyksikköä.

hub